Conclusions de l’estudi “FUTUR SECTOR FUSTA 2015-2020” i del projecte FUTUR SECTOR FUSTA PDF Imprimeix Correu electrònic

El dia 2 d'Octubre de 2013 s'han presentat les conclusions de l’estudi “FUTUR SECTOR FUSTA 2015-2020” i del projecte FUTUR SECTOR FUSTA del Gremi de Fusters, Ebenistes i Similars de Barcelona.

 

L’acte s’ha celebrat a l’Auditori del Salesians de Sarrià i ha comptat amb una nombrosa assistència, tant d’empreses agremiades com de representants de diferents gremis i associacions professionals, empreses proveïdores del sector i de serveis als agremiats, i professionals de l’ensenyament.

 

La presentació de les conclusions de l’estudi “FUTUR SECTOR FUSTA 2015-2010” i del projecte FUTUR SECTOR FUSTA, s’ha celebrat el dia 2 d’octubre de 2013 a l’Auditori dels Salesians de Sarrià, davant d’un públic format per unes 250 persones que han volgut ser presents en aquest acte d’especial interès per a tot el sector.


El Director dels Salesians de Sarrià, Sr. Antoni Vilarrubla inicià l’acte donant la benvinguda als assistents i posant de manifest el compromís i la relació de les dues entitats que avui s’han unit per a oferir aquest presentació conjuntament.
A continuació el coordinador de l’estudi, Sr. Salvador Ordóñez detallà el procés de l’estudi i les conclusions del mateix, explicant després les noves línies d’actuació que el Gremi de Barcelona ha posar en marxa. A continuació el President de l’entitat, Sr. Pau Ruiz, ha refermat les conviccions de la Junta que encapçala a treballar per aquest projecte tan necessari per a l’entitat i tot el sector i convidà a afegir-s’hi a totes les persones, empreses i entitats que s’hi sentin identificades.

 

La representació oficial ha estat encapçalada per l’Hble. Sr. Felip Puig, Conseller d’Empresa i Ocupació, que ha encoratjat el Gremi a aprofundir en aquesta reflexió que ha iniciat a diferents nivells, que ha de facilitar el diàleg entre totes les entitats implicades, recalcant que des del seu departament estan en disposició d’obrir una etapa de treball més activa amb els representants del sector de la fusta.

 

Vista de l'auditori

La Il.lma. Sra. Sònia Recasens, Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, reafirmà la complicitat del govern municipal de la ciutat per a col.laborar en l’activació de l’entitat en aspectes concrets que les empreses necessitin i millorar algunes condicions ja establertes amb el Gremi.

 

Des de Barcelona Activa, el Sr. Jaume Baró posà a disposició del gremi les seves línies d’actuació, a través de la signatura d’un acord de col.laboració que ha de posar a disposició de les empreses del sector els programes dels quals en són executors.

 

El Sr. Joaquim Solana, del Cenfim, va resumir als assistents la trajectòria i funcions del Centre Tecnològic de la Sènia, creat per ajudar les empreses del sector a impulsar els seus projectes d’innovació i la seva disposició a enfortir les relacions amb totes les entitat, donant suport a iniciatives com aquesta del Gremi de Barcelona.

 

També el President de la Confederació Catalana de la Fusta, Sr. Ramon Gabarró, va recordar les línies d’actuació de l’entitat i les aportacions que fan al sector, participant a nivell estatal en projectes que la seva condició d’afiliada a Confemadera li permet, com les negociacions dels convenis col.lectius, activitats d’exportació, etc., impulsant projectes a nivell català, com els plans de formació continua i treballant, molt especialment, com a interlocutora amb totes les administracions públiques com a portantveu de tot el sector.

 

Intervení també el Secretari General de CONFEMADERA, Sr. Francesc de Paula Pons, incidint en algunsdels aspectes que considera més necessaris per al sector, com la importància de que totes les empreses coneguin i utilitzin bé els recursos que tenen al seu abast, especialment pel que fa a la formació i la capacitat de cercar oportunitats en sectors com la rehabilitació i els mercats internacionals, sense oblidar els segments de disseny per a donar respostes als consumidors actuals.

 

Imatge de la jornada

Després de donar resposta a algunes qüestions plantejades pels assistents, el President del Gremi tancà l’acte convidant-los a seguir participant d’aquest projecte liderat pel Gremi, que no es resigna a ser un mer espectador de l’actual situació, sinó que vol mirar al futur amb optimisme des del convenciment de que la renovació de l’entitat a tots els nivells donarà un nou impuls al sector, i que amb la participació activa d’empreses del sector i afins, entitats patronals i professionals i també de les administracions publiques, el sector es pot obrir a un futur millor.

 

Des del Gremi agraïm també la presència del Director General d’Indústria i de representants d’entitats com l’Incafust, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, la Confederació del Comerç de Catalunya, del Consorci del Comerç, Artesania i Moda i dels gremis com el del Comerç de Mobles, de Magatzemistes de Fusta, d’Embalatges, d’Instal.ladors de Parquets i gremis de la fusta de Sabadell, Igualada-Anoia, Osona, Manresa, Lleida, Girona i Vallès Oriental; també als representants de diferentts escoles i facultats, Col.legi d’Arquitectes, i empreses col.laboradores i afins al Gremi.

 

Agraïm especialment la col.laboració de l’empresa Felder Group, que ha contribuït a l’èxit de l’acte com a sponsor. A tots ells ens dirigirem per a continuar el projecte i fixar línies de treball per al futur.