2012/07/05 Curs de formació inicial en prevenció de riscos laborals a Barcelona PDF Imprimeix Correu electrònic

El dia 05 de Juliol de 2012, el Gremi de Fusters juntament amb la Confederació Catalana de la Fusta, imparteix un curs de formació inicial en prevenció de riscos laborals adreçat a autònoms i treballadors del sector de la fusta, per tal d'acreditar la formació en PRL i poder accedir a les obres.

 

La formació inicial en del Sector de la Fusta i el Moble en la construcció comprèn l'acció formativa inicial mínima en matèria de prevenció de riscos laborals, que el seu objectiu principal és aconseguir que els treballadors adquireixin els coneixements necessaris per identificar tant els riscos laborals més freqüents, com les mesures preventives a implantar a fi d'eliminar-les o minimitzar-les.

 

Els alumnes que facin el curs tindran el certificat del Consorci de Formació Contínua de Catalunya i posteriorment podran assolir la targeta professional de la construcció (TPC), quan la Fundació Laboral de la Madera y el Mueble estigui operativa.

 

Dia: 05/07/2012

Lloc: Gremi de Fusters (Travessera de les Corts, 361, Entr. 1a - 08029 Barcelona)

Horari: 09:30 fins les 14:00 i de les 15:30 fins les 19:00

INSCRIPCIONS: t. 93 323 32 00 (Francesc Almendros) - email: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

 

El curs està subvencionat pel Consorci per la Formació Contínua de Catalunya i atorgat a la CONFEDERACIÓ CATALANA DE LA FUSTA.

 

Programa

 

1. CONCEPTES BÀSICS SOBRE SEGURETAT I SALUT . El treball i la salut. Els riscos professionals. Factors de risc. . Marc normatiu bàsic en matèria de prevenció de riscos laborals. Deures i obligacions bàsiques en aquesta matèria.

 

2. TÈCNIQUES PREVENTIVES ELEMENTALS SOBRE RISCOS GENÈRICS . Caigudes a diferent nivell, manipulació de càrregues, mitjans de protecció col·lectiva, equips de protecció individual, etc. . Mitjans auxiliars (bastides penjades, modulars, plataformes de cavallets, etc.) . Equips de treball (aparells elevadors, petita maquinària, etc.) . Senyalització . Simbologia dels productes i materials utilitzats en les obres de construcció

 

3. PRIMERS AUXILIS I MESURES D’EMERGÈNCIA . Procediments generals . Pla d’actuació

 

4. DRETS I OBLIGACIONS . Participació, informació, consulta i propostes.