Deduccions fiscals per a les empreses que han desenvolupat nous productes al 2010 PDF Imprimeix Correu electrònic

 

La Llei 4/2008, de 23 de desembre 2008, inclou la deducció de Mostraris del moble i productes de fusta dins del concepte d’Innovació Tecnològica.

 

Un “mostrari” a efectes pràctics, està constituït per tota activitat de disseny, fabricació i immortalització de “nous productes” per primera vegada com a medi de presentació per a la comercialització de la producció industrial.

 

Atenent a això, les empreses que hagin realitzat despeses al 2010 per al desenvolupament de nous productes o un nou catàleg, poden obtenir una deducció a l’Impost de Societats del 8% de les despeses del projecte, entre les que s’inclouen:

 

  • Hores de personal de l’empresa dedicat al nou “mostrari”
  • Col·laboracions externes de disseny de producte o gràfic
  • Fotografiat de col·leccions
  • Despesa de materials per a prototips (inclosos motllos)

 

 

 

La deducció s’aplica a la quota íntegra ajustada de l’impost de societats. En cas que la quota íntegra ajustada no pugui absorbir la totalitat de la deducció acreditada, l’empresa disposa d’un termini de 15 anys per a poder practicar la deducció però, en qualsevol cas, s’haurà d’acreditar aquesta deducció en l’impost de societats corresponent a l’any en que s’hagi realitzat la despesa.

 

Una manera per acreditar el dret a deducció amb seguretat jurídica total és la certificació del mostrari per una entitat acreditada i CENFIM ja ha ajudat a algunes empreses a obtenir-la. Els costos no són importants respecte de la deducció que es pot obtenir.

 

Si voleu rebre més informació sobre com obtenir la deducció perquè:

 

  • heu realitzat despeses per a la creació de nous productes o un nou catàleg en 2010 i voleu obtenir la deducció fiscal corresponent a aquest any
  • teniu pensat realitzar despeses per a la creació de nous productes o un nou catàleg en 2011 i voleu saber com comptabilitzar les despeses per a obtenir la deducció a l’any pròxim contacteu amb Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

{Més informació}