Inici del projecte europeu ECO4VET, liderat per CENFIM (Centre Tecnològic de la Fusta i Moble de Catalunya) PDF Imprimeix Correu electrònic

Els dies 3 i 4/12/2013 ha tingut lloc a Tarragona la reunió d'inici del projecte ECO4VET (Improvement of Vocational Education and Training related to EcoDesign and Sustainable Production in the Furniture Sector), liderat per CENFIM, per potenciar la formació en ecodisseny a les empreses del moble

 

El projecte està emmarcat dintre del programa Leonardo da Vinci, que té com a objectiu millorar la competitivitat dels treballadors europeus amb l’adquisició de nous coneixements i competències en ecodisseny i producció sostenible.

 

L’ecodisseny consisteix en tenir en compte l’impacte mediambiental al llarg del cicle de vida del producte en aspectes tals com:

  • les matèries primeres que s’utilitzen
  • els processos de fabricació i transport
  • la reciclabilitat al final de la vida útil

i per tant, s’han de considerar a l’hora de dissenyar un producte.

 

Logo del projecte ECO4VET

Participants a la reunió

A la reunió d’inici de projecte han participat els 10 socis que conformen el consorci, per tal de planificar l’evolució i correcte desenvolupament de totes les activitats i paquets de treball del projecte, que té una durada de 24 mesos.

 

ECO4VET desenvoluparà noves eines i materials formatius i es realitzaran cursos pilot. El projecte compta amb paquets de treball que tenen la finalitat d’analitzar les necessitats formatives del sector, considerant la formació actual existent als diferents països participants en el projecte, definir l’itinerari formatiu i els continguts dels cursos de formació, desenvolupar i adaptar una plataforma de formació on-line i fer diverses cursos pilot a diferents països.

 

Els destinataris del projecte són treballadors de les empreses del sector del moble, estudiants, persones en situació d’atur i entitats formatives, de tota Europa.

 

A la reunió han assistit els socis dels 7 països (Turquia, Itàlia, Polònia, Grècia, Bèlgica, Romania i Espanya) del consorci.

 

El projecte compta amb la participació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat de Catalunya, que validarà l’adequació dels materials formatius desenvolupats pels seu ús en la formació continuada i ocupacional als treballadors del sector.