Estudis i Informes PDF Imprimeix Correu electrònic

Informe anual sobre la indústria a Catalunya, sector fusta i moble any 2010

Autor: Observatori de prospectiva industrial

Any publicació: 2011

Resum: L’any 2010, el nombre d’empreses en el sector de la fusta i el moble es va reduir un 10% a Catalunya i l’ocupació, un 9,4%. La producció industrial en el subsector de la fusta va augmentar un 7,1%, mentre que la producció de moble es va reduir un 12,1%, en ambdós casos després de dos anys amb caigudes de fins al 30%per l’aturada del sector immobiliari. Les exportacions van disminuir el 14%, cosa que va fer empitjorar la balança comercial i que la taxa de cobertura se situés en un 46%.

{Accés al document}

 

Informe anual sobre la indústria a Catalunya, sector fusta i moble any 2009

Autor: Observatori de prospectiva industrial

Any publicació: 2010

Resum: La indústria de la fusta i el moble es va caracteritzar durant l’any 2009, tot seguint la tendència ja observada l’any 2008, per una reducció considerable de la producció (un 32,4%), cosa que va fer que l’ocupació baixés entre un 15% (fusta) i un 18% (mobles). Aquest comportament s’explicà, sobretot, per la forta contracció del mercat intern, provocat per la davallada en el sector de la construcció d’habitatges, malgrat que la demanda externa també presentà una evolució negativa. Les importacions mostraren un descens molt significatiu.

{Accés al document}

 

Informe anual sobre la indústria a Catalunya, sector fusta i moble any 2008

Autor: Observatori de prospectiva industrial

Any publicació: 2009

Resum: La indústria de la fusta i el moble a nivell estatal i del Principat es va caracteritzar l’any 2008 per una reducció considerable de la producció en valor respecte de l’exercici anterior. Aquest comportament s’explicà, sobretot, per la forta contracció del mercat intern, malgrat que la demanda externa també presentà una evolució negativa. Per la seva banda, les importacions mostraren un descens significatiu.

{Accés al document}

 

Informe de Diagnosi i Prospectiva dels Clusters de Fabricants de Moble Domèstic de Catalunya

Autor: Observatori de prospectiva industrial

Any publicació: 2008

Resum: L’ estudi es centra exclusivament en el segment del moble per a la llar o moble domèstic, d’estil modern contemporani que és el que té un major pes relatiu dins els clústers de La Sénia i de La Garriga. Analitza les claus del negoci del moble, les tendències del negoci i els factors de competitivitat de les empreses.

{Accés al document}